Training Six Sigma

LEAN SIX SIGMA

Lean si Six Sigma reprezinta doua dintre cele mai valoroase strategii de management. Folosind diferite instrumente, ambele au obiective similare. In timp ce Lean se concentreaza pe viteza cu care un produs sau un serviciu este livrat, prin identificarea si eliminarea pasilor care nu adauga valoare clientilor, Six Sigma are ca obiectiv principal identificarea si eliminarea defectelor prin reducerea variatiei.

Atat Lean cat si Six Sigma sunt strategii importante de management. Ambele conduc la rezultate palpabile.

In domeniul Lean Six Sigma, Enviso ofera traning pe mai multe niveluri:

Enviso ofera atat cursuri deschise, in cadrul carora pot participa specialisti din diverse domenii de activitate, facilitand astfel schimbul de experienta, cat si cursuri in-house.

In cadrul in cursurilor in-house, toate exercitiile sunt customizate pe procesele si nevoile reale ale clientilor nostri, participantii avand ocazia demararii si derularii unor procese reale de imbunatatire, beneficiind si de suportul consultantilor Enviso.

LEAN SIX SIGMA YELLOW BELT

Training-ul Lean Six Sigma Yellow Belt se adreseaza in principal celor care fac primii pasi in invatarea si aplicarea instrumentelor Six Sigma. Specialistii Yellow Belt sunt membri importanti ai echipelor proiectelor de imbunatatire, care, folosind instrumentele potrivite, pot pune in aplicare solutii de implementare la un nivel de baza al organizatiei.

Beneficii:

În urma participarii la acest program veţi fi în masură să:

 • Cunoaşteţi tehnicile de selectare a proiectelor de îmbunătăţire
 • Cunoaşteţi factorii esenţiali ai unei implementări lean six sigma de succes
 • Utilizaţi instrumentele şi tehnicile de bază lean six sigma de identificare şi rezolvare a problemelor de business
Nivel curs:

Lean Six Sigma Yellow Belt – fundamente

Durata curs:

2 zile training + 2 ore examen certificare internationala

Cine poate participa la cursul Lean Six Sigma Yellow Belt urmat de examen de certificare :

Top si middle management, dar si membrii echipelor de imbunatatire

Examenul de certificare internationala

In urma cursului Lean Six Sigma Yellow Belt veti putea opta pentru oricare din cele doua tipuri de certificari pe care le oferim: LSSIAP si ILSSI

 

LEAN SIX SIGMA GREEN BELT

Trainingul Lean Six Sigma Green Belt ofera o intelegere mai profunda a instrumentelor si tehnicilor Lean Six Sigma prin detalierea metodologiei DMAIC ( Definire, Masurare, Analiza, Imbunatatire, Control).

Va oferim un curs interactiv de 5 zile cu examen de certificare, pentru a va familiariza cu instrumentele si tehnicile de gestionare si  implementare cu succes a proiectelor Lean Six Sigma in cadrul organizatiei, folosind metodologia DMAIC. Principalul obiectiv al unui Green Belt este acela de a identifica si de a rezolva problemele de business prin imbunatatirea continua a preceselor actuale; reducerea costurilor de operare, cresterea satisfactiei clientilor si reducerea defectelor.

Cursul urmat de certificare pentru Lean Six Sigma Green Belt este ideal pentru oricine doreste sa faca un pas inainte in cariera, deoarece instrumentele Lean Six Sigma sunt aplicabile in orice industrie, inclusiv: asistenta medicala, finante, vanzari si marketing, design de software, petrol si gaze sau oricare alt tip de industrie.

Beneficii:

În urma participarii la acest program veţi fi în masură să:

 • Cunoaşteţi tehnicile necesare pentru managementul proiectelor de îmbunătăţire aplicand metodologia lean six sigma
 • Creşteţi productivitatea
 • Îmbunătăţiţi radical întregul flux financiar (order to cash);
 • Obţineţi costuri mai mici pentru companie;
 • Obţineţi produse/servicii mai bune
Nivel curs:

Lean Six Sigma Green Belt – intermediar

Durata curs:

5 zile training + 3 ore examen certificare internationala

Cine poate participa la curs si examen de certificare Lean Six Sigma Green Belt:

Persoane individuale, manageri midlevel, persoane deja implicate in initiative de imbunatatire din cadrul departamentului propriu.

Examenul de certificare internationala

In urma cursului Lean Six Sigma Green Belt veti putea opta pentru oricare din cele doua tipuri de certificari pe care le oferim: LSSIAP si ILSSI

LEAN SIX SIGMA BLACK BELT

Cursurile Lean Six Sigma Black Belt acopera o parte dintre domeniile de cunostinta ale cursurilor Lean Six Sigma Green Belt; dar necesita un nivel superior de calificare si intelegere.

Six Sigma Black Belt sunt lideri ai echipelor Lean Six Sigma, responsabili pentru implementarea proiectelor de imbunatatire a proceselor in cadrul companiilor cu scopul de a creste nivelul de satisfactie al clientilor si productivitatea afacerii.

Va oferim un curs interactiv de 5 zile, urmat de examen de certificare, cu scopul de a familiariza participantii cu toate instrumentele necesare pentru a conduce un proiect de imbunatatire.

La finalul cursului si a examenului de certificare Lean Six Sigma Black Belt, participantii vor putea aplica principiile Lean Six Sigma oricarei situatii de business, vor putea sa ofere training, indrumare si analiza la nivel organizational, dar si consiliere privind alte oportunitati imbunatatire.

Acest curs este ideal pentru acele persoane ce vor sa avanseze in cariera, deoarece instrumentele Lean Six Sigma sunt aplicabile in orice industrie, inclusiv: sanatate, finante, fabricatie sau oricare alt tip de industrie.

Beneficii:

În urma participării la acest program veţi fi în masură să:

 • Înţelegeţi în profunzime tehnicile necesare pentru managementul proiectelor
 • Identificaţi şi sa rezolvaţi problemele de business pentru îmbunătăţirea proceselor
 • Dezvoltaţi capacităţi organizaţionale de îmbunătăţire continuă
 • Îmbunătăţiţi radical întregul flux financiar (order to cash)
 • Să obţineţi costuri mai mici pentru companie
Nivel curs si certificare:

Six Sigma Black Belt – avansat

Durata curs:

5 zile training + 4 ore examen certificare internationala

Cine poate participa la curs si examen de certificare Lean Six Sigma Black Belt:

Specialisti care vor conduce proiecte de imbunatatire a proceselor, coach/mentori si coordonatori de echipe Yellow si Green Belt

Examenul de certificare internationala

In urma cursului Lean Six Sigma Black Belt veti putea opta pentru oricare din cele doua tipuri de certificari pe care le oferim

LEAN SIX SIGMA MASTER BLACK BELT

 Un Master Black Belt are abilitatea de a preda, de a oferi training si coaching pentru ceilalti specialisti Lean Six Sigma in metodologiile, instrumentele si aplicarea acestora in cadrul organizatiei.  De asemenea, Master Black Belt ajuta senior management-ul sa identifice calea optima de aplicare a proiectelor de imbunatatire astfel incat sa atinga obiectivele strategice organizatiei. Master Black Belt are bune abilitati interpersonale, dar si indemanarea de a aplica Metodologia Lean Six Sigma in cadrul oricarui proces de business.

Un specialist Master Black Belt va conduce proiecte de imbunatatire la nivelul intregii companii, va conduce echipe de Yellow, Green si Black Belt.

Va oferim un curs interactiv de 6 zile cu scopul de a familiariza participantii cu toate instrumentele necesare derularii unui proiect de imbunatatire la cel mai inalt nivel.

Beneficii:

La finalul acestui curs, paticipantii vor dobandii abilitatile de a conduce, de a oferi training si coaching celorlalti specialisti Lean Six Sigma, precum si echipei de senior leadership a organizatiei lor.

Nivel curs:

Lean Six Sigma Master Black Belt

Durata curs:

6 zile training + 4 zile coaching + 5 ore examen certificare internationala

Cine poate participa:

Certificati Lean Six Sigma Green, Certificati Lean Six Sigma Black Belt, Executivi, Directori, candidati „high potential” care au demonstrat capacitati de conducere, care au implementat si au obtinut rezultate din proiecte Lean Six Sigma de imbunatatire a proceselor.

Ana Preda Enviso

PENTRU INSCRIERI LA CURSURI OPEN SAU LA PROGRAME DE COACHING / CONSULTANTA , CONTACTATI-NE: 

Ana Preda

ana.preda@enviso.org

+40 726 368 476

Alexandra Niculae

alexandra.niculae@enviso.org

+40 723 592 977

Alexandra Niculae Enviso