AGILE PROFESSIONAL

Agile-ASF (2)
Agile-SMC (2)
Agile-AL

Pe masura ce nevoile si cerintele clientior tind sa se schimbe din ce in ce mai rapid iar timpul devine un factor cheie in asteptarile acestora, agilitatea organizatiilor in a raspunde acestor cerinte devine un factor competitional cheie in majoritatea industriilor. Pe masura ce sistemele, procesele si modul de organizare a companiilor devine din ce in ce mai complex, birocratia creste si agilitatea scade.

De aceea, desi principiile si practicile Agile au fost initial introduse in aria de dezvoltare software, in ultimii 10 ani au fost preluate si in alte specializari, ca Operations, HR, Marketing, HR, Sales, Finance.

 

Managementul agil, se bazeaza pe un progres iterativ si incremental, in care este îmbrățișata și promovata schimbarea pe tot parcursul ciclului de viață al unui proiect, produs sau serviciu. Metodele Agile se caracterizează prin divizarea problemei în subprobleme mici și planificarea lor pe durate cat mai scurte pentru implementare. Se evită planificarea în detaliu pe termen lung asa cum se intampla in metodele traditionale “Waterfall”, pentru a putea ramane aliniat constant cu nevoile clientului si colaborand cu acesta pentru descoperirea detaliilor din spatele cerintelor pe masura ce acestea sunt implementate. Scopul principal este ca la terminarea fiecărui ciclu de implementare să existe o versiune funcțională (deși imperfecta si incompleta) a produsului sau serviciului, pe care ii aduce clientul un plus de valoare si pe baza careia poate decide impreuna cu cei care implementeaza detaliile urmatoarei iteratii. Astfel este incurajata imbunatatirea continua si raspunsul flexibil si rapid la schimbari.

Conceptele care stau la baza implementarii agile, au fost enuntate pentru prima dată in 2001 in “Agile Manifesto”, iar cele peste 50 de metode de lucru Agile dezvoltate si cunoscute pana in acest moment au la baza valorile si principiile din acest manifest.

 

Cadrul de lucru numit SCRUM, este cea mai raspandita metoda agila de management proiect sau produs, 81% din companiile care au adoptat modul de lucru Agile au implementat metode care au la baza SCRUM (conform raportului State of Agile 2021, de la Digital.ai).

SCRUM este un cadru de lucru adaptiv, iterativ, rapid, flexibil și eficient, conceput pentru a oferi un plus valoare semnificativă cat mai rapid pe parcursul unui ciclu de viață al unui proiect de orice complexitate sau pe parcursul îmbunătățirii continue a unui produs sau a unei linii de servicii, în medii complexe și contexte în schimbare rapidă a pieței sau a nevoilor clienților.

 

 

In acest domeniul, Enviso ofera traning si consultanta pe mai multe niveluri in cadrul programului AGILE PROFESSIONAL:

 

 

Enviso ofera atat cursuri deschise, in cadrul carora pot participa specialisti din diverse domenii de activitate, facilitand astfel schimbul de experienta, cat si cursuri customizate in-house.

In cadrul in cursurilor in-house, exercitiile pot fi customizate pe procesele si nevoile reale ale clientilor nostri, organizatiile beneficiind si de suportul consultantilor Enviso in implementarea metodelor agile de lucru.

© FotografulTAU

PENTRU INSCRIERI LA CURSURI OPEN SAU LA PROGRAME DE COACHING / CONSULTANTA , CONTACTATI-NE: 

Gabriel Bratila

gabriel.bratila@enviso.org

Alexandra Niculae

alexandra.niculae@enviso.org

+40 723 592 977

Alexandra Niculae Enviso