LEAN MANAGEMENT

Lean reprezinta o metodologie de imbunatatire a proceselor ce se concentreaza pe identificarea valorii din punct de vedere al clientului si eliminarea pierderilor. O concepție greșită, foarte populară, este aceea că Lean este aplicabilă doar in activitatile de productie, insa metodologia se aplică cu succes fiecărui domeniu de afaceri și fiecărui proces:

  • Logistică
  • Servicii
  • Finanțe
  • Distribuție
  • Retail
  • Sănătate
  • HR

Enviso ofera atat cursuri deschise, in cadrul carora pot participa specialisti din diverse domenii de activitate, facilitand astfel schimbul de experienta, cat si cursuri in-house.

In cadrul in cursurilor in-house, toate exercitiile sunt customizate pe procesele si nevoile reale ale clientilor nostri, participantii avand ocazia demararii si derularii unor procese reale de imbunatatire, beneficiind si de suportul consultantilor Enviso.

LEAN FOR EXECUTIVES

 Vă oferim un curs interactiv  de 1 zi cu accent pe evidențierea conceptelor și instrumentelor Lean, precum și importanța unei schimbări la nivel organizațional.

Beneficii:

La sfârșitul acestui curs, participanții vor realiza că pentru a atinge succesul la nivel organizational, intreaga companie trebuie să se angajeze în procesul de transformare prin aplicarea principiilor Lean.

Nivel curs:

Fundamente pentru executivi

Durată curs:

1 zi training + 2 ore examen certificare internațională

Examenul de certificare internationala:

constă în 20 de intrebari, multiple choices. Punctajul minim pentru promovarea examenului este de 70%.

 LEAN FUNDAMENTALS

 Vă oferim un curs interactiv de 2 zile cu focus pe eliminarea pierderilor și cresterea capabilitatii procesului.

Beneficii:

În  timpul acestui training, participanții vor dobândi cunostinte de  baza, dar cuprinzatoare in cee ace priveste instrumentele si conceptele Lean, pe care, apoi le pot aplica în activitățile lor zilnice.

Nivel curs:

Lean Fundamentals

Durată curs:

2 zile training + 2 ore examen certificare internațională

Examenul de certificare internationala:

constă în 35 de intrebari, multiple choices. Punctajul minim pentru promovarea examenului este de 70%.

LEAN BELT

 Vă oferim un curs interactivde 4 zile, cu scopul de a familiariza participanții cu cele mai importante conceptele ale metodologiei, cum ar fi Kaizen, Value-Stream Mapping, 5S, etc.

Beneficii:

Până la sfârșitul cursului, participanții vor învăța cum, cand si unde sa utilizeze instrumentele  și modul în care acestea de potrivesc împreună în cadrul unui sistem de afaceri axat pe îmbunătățirea continuă.

Nivel curs:

Avansat

Durată curs:

4 zile training + 3 ore examen certificare internațională

Examenul de certificare internationala:

Constă în 50 de intrebari, multiple choices. Punctajul minim pentru promovarea examenului este de 70%.

LEAN BELT FOR IT

 Cursul propus, urmat de examen de certificare pentru Lean for IT, foloseste o mare parte din cunoasterea principiilor Lean, care insa au o puternica tenta de particularizare prin aplicabilitate in domeniul tehnologiei informatiei.

Desi aplicarea traditionala a principiilor Lean in sisteme de productie este bine cunoscuta, in cadrul organizatiilor, firmele IT sau organizatiile care au o puternica divizie IT, folosesc conceptele specifice Lean intr-o masura foarte mica.

Lectiile invatate si practicile dobandite in proiectele derulate cu succes, pot fi aplicate cu rezultate notabile si in industria IT. Aplicarea principiilor Lean in IT pentru imbunatatirea proceselor, eficientizarea activitatilor de dezvoltare, intretinere si suport aplicatii si sisteme informationale trebuie sa fie in permanenta aliniate intotdeauna cu strategia de business avand ca actor principal clientul si satisfacerea nevoilor in continua crestere ale acestuia.

Conceptul Lean IT este aplicarea gandirii Lean in firmele sau diviziile de IT. Instrumentele specifice lean pot fi utilizate in organizatii atat pentru reducerea ciclului de dezvoltare a aplicatiilor si solutiilor IT, pentru imbunatatirea performantelor in livrarea serviciilor, in conditiile pastrarii resurselor umane existente.

Va oferim un curs interactiv de 3 zile, urmat de examen de certificare, cu scopul de a familiariza participantii cu toate metodele si instrumentele necesare transformarii organizationale in domeniul IT

La finalul cursului si a examenului de certificare Lean for IT, participantii vor putea aplica principiile prezentate in organizatiile din care fac parte, vor putea sa ofere training, indrumare si analiza la nivel organizational, dar si consiliere privind alte oportunitati imbunatatire.

Acest curs este ideal pentru si se adreseaza managerilor IT (top & middle), dar si altor categorii de profesionisti care dorese sa se familiarizeze abordari specifice Lean pentru IT, pentru ca acestia sa poata dobandi abilitatile conducerii proceselor generice si specifice conform principiilor de imbunatatire continua, reducere a pierderilor, optimizare procese, etc.

Beneficii:

In urma participarii la acest program veti dobandi abilitati de aplicare a principiilor Lean in domeniul IT.

Aria curriculara specifica aplicarii principiilor Lean in IT include subiecte de interes printre care merita a fi mentionate:

– Imbunatatirea proceselor de business

– Dezvoltarea Software

– Aplicare in  zona operationala si de suport

– Transformare organizationala

– Cadru de lucru metodologic pentru derularea cu success a transformarii.

Nivel curs si certificare:

Avansat

Durata curs:

3 zile training + 3 ore examen certificare internationala

Cine poate participa la curs si examen de certificare Lean Belt for IT:

Specialisti si manageri IT care vor conduce proiecte de transformare organizationala utilizand metodologia Lean IT

Examenul de certificare internationala:

consta in 50 de intrebari, multiple choices. Punctajul minim pentru promovarea examenului este de 70%.

Ana Preda Enviso

PENTRU INSCRIERI LA CURSURI OPEN SAU LA PROGRAME DE COACHING / CONSULTANTA , CONTACTATI-NE: 

Ana Preda

ana.preda@enviso.org

+40 726 368 476

Alexandra Niculae

alexandra.niculae@enviso.org

+40 723 592 977

Alexandra Niculae Enviso