Lean Belt for IT LSSIAP

LSSIAP-Lean-Belt-Certification

Certificare Lean Belt for IT oferita de Lean Six Sigma International Association of Professionals

Descriere Certificare Lean Belt for IT LSSIAP

Cursul propus, urmat de examen de certificare pentru Lean for IT, foloseste o mare parte din cunoasterea principiilor Lean, care insa au o puternica tenta de particularizare prin aplicabilitate in domeniul tehnologiei informatiei.

Desi aplicarea traditionala a principiilor Lean in sisteme de productie este bine cunoscuta, in cadrul organizatiilor, firmele IT sau organizatiile care au o puternica divizie IT, folosesc conceptele specifice Lean intr-o masura foarte mica.

Lectiile invatate si practicile dobandite in proiectele derulate cu succes, pot fi aplicate cu rezultate notabile si in industria IT. Aplicarea principiilor Lean in IT pentru imbunatatirea proceselor, eficientizarea activitatilor de dezvoltare, intretinere si suport aplicatii si sisteme informationale trebuie sa fie in permanenta aliniate intotdeauna cu strategia de business avand ca actor principal clientul si satisfacerea nevoilor in continua crestere ale acestuia.

Conceptul Lean IT este aplicarea gandirii Lean in firmele sau diviziile de IT. Instrumentele specifice lean pot fi utilizate in organizatii atat pentru reducerea ciclului de dezvoltare a aplicatiilor si solutiilor IT, pentru imbunatatirea performantelor in livrarea serviciilor, in conditiile pastrarii resurselor umane existente.

Va oferim un curs interactiv de 3 zile, urmat de examen de certificare, cu scopul de a familiariza participantii cu toate metodele si instrumentele necesare transformarii organizationale in domeniul IT

La finalul cursului si a examenului de certificare Lean for IT, participantii vor putea aplica principiile prezentate in organizatiile din care fac parte, vor putea sa ofere training, indrumare si analiza la nivel organizational, dar si consiliere privind alte oportunitati imbunatatire.

Acest curs este ideal pentru si se adreseaza managerilor IT (top & middle), dar si altor categorii de profesionisti care dorese sa se familiarizeze abordari specifice Lean pentru IT, pentru ca acestia sa poata dobandi abilitatile conducerii proceselor generice si specifice conform principiilor de imbunatatire continua, reducere a pierderilor, optimizare procese, etc.

Beneficii

In urma participarii la acest program veti dobandi abilitati de aplicare a principiilor Lean in domeniul IT.

Aria curriculara specifica aplicarii principiilor Lean in IT include subiecte de interes printre care merita a fi mentionate:
– Lean IT si Imbunatatirea proceselor de business
– Dezvoltarea Software Lean
– Lean  IT in zona operationala si de suport
– Transformare organizationala Lean for IT
– Cadru de lucru metodologic pentru derularea cu success a transformarii Lean IT.
Nivel curs si certificare : Lean Belt for IT
Durata curs: 3 zile training + 3 ore examen certificare internationala

Cine poate participa la curs si examen de certificare Lean Belt for IT :

Specialisti si manageri IT care vor conduce proiecte de transformare organizationala utilizand metodologia Lean IT

Examenul de certificare

Examenul pentru obtinerea certificatului “Lean Belt for IT” consta in 50 de intrebari, multiple choices. Punctajul minim pentru promovarea examenului de certificare lean for IT  este de 70%.

Ana Preda Enviso

PENTRU INSCRIERI LA CURSURI OPEN SAU LA PROGRAME DE COACHING / CONSULTANTA , CONTACTATI-NE: 

Ana Preda

ana.preda@enviso.org

+40 726 368 476

Alexandra Niculae

alexandra.niculae@enviso.org

+40 723 592 977

Alexandra Niculae Enviso